Naast Geschiedenis Anders is er ook een volledige methode voor aardrijkskunde. Ook in deze methode voor de groepen 5 t/m 8 speelt meervoudige intelligentie weer een grote rol.

Aardrijkskunde Anders bestaat uit vijf onderdelen:

Kaarten en Plattegronden
Een kaartenbak, ingedeeld in vier thema’s, die als voorloper dienen. Net als bij Geschiedenis Anders kunnen de kinderen uit een 16-tal kaarten kiezen.

Nederland, Europa en Wereld
Om zoveel mogelijk uitdaging en afwisseling te houden zijn de 12 thema’s van Aardrijkskunde Anders op een geheel unieke wijze vorm gegeven. In ieder van de drie mappen zitten vier katernen. In ieder katern wordt een spelvorm beschreven die met de gehele klas in de themaperiode van drie weken uitgewerkt wordt. Iedere periode wordt afgesloten met het klassikaal spelen van het spel. De voorbereidingen van ieder spel bestaan uit tal van opdrachten die uiteraard weer vormgegeven zijn vanuit meervoudige intelligentie. Tijdens het maken en het spelen van het spel wordt door de kinderen veel geleerd. Doordat bij Aardrijkskunde Anders volgens de structuur van VierKeerWijzer® wordt gewerkt wordt er veel diepgang gecreëerd en trainen de kinderen vele vaardigheden.

Alle 12 katernen kennen de volgende opbouw:

  1. Werkwijze en spelbeschrijving
  2. Benodigdheden
  3. Leerstofinhoud (ook als leestekst voor kinderen te gebruiken)
  4. Opdrachten
  5. Indien nodig het spelbord

Topo Anders
Dit is een kaartenbak met 55 kaarten waarmee de topografie op een speelse manier wordt geoefend. Op iedere kaart wordt een oefening beschreven waarmee de kinderen zelfstandig aan het werk kunnen. U raadt het al, ook in Topo Anders zijn de verschillende intelligenties verwerkt.

Bestellen kan via www.vierkeerwijzer.nl

 

Aardrijkskunde anders
De Methode
Meervoudige Intelligenties
Thema's / Uitgaven
HOME   |   CONTACT    NIEUWS    BESTELLEN
webdesign-hosting-stiptweb.nl    |   copyright © klasse(n)advies